Alahan Yang Menyiksakan…….tsk..tsk..tsk..

Duhai mommies, kawan-kawan seperjuanganku sekelian…….

Kabare? Semoga kalian semua dalam keadaan yang sehat wal afiat lah hendaknye. Saya di sini? Owhhh..dalam keadaan yang sukar. Mengharungi alahan (morning sickness) sehari-hari dengan penuh rasa tak larat dan tak berdaya. Tapi nak wat camne kan…there is no medication or whatsoever treatment specially worked for the purpose of stoping or curing it. I have to let the morning sickness run it’s course with full patience & perserverance i must say……..*sigh*.

Memang saya yang nak pregnant and i have to accept the fact that, as for me, this pregnancy comes with package. Package alahannye, fatigue, nausea, lost of appetite etc etc. Inilah pengorbanan namanye. Nak tak nak kena bersabar mengharungi segala cabaran dan dugaan sepanjang pregnancy kali ni.

But, it’s okay. No big deal. Saya terima hakikat yang saya fall into that category. Maybe because my mom was like that. Hampir kesembilan-sembilan anak, mak saya kena morning sickness. Kuat tak kuat jek. So, juz imagine…9 times hokay! Bukan 2-3 times. Setakat saya yang baru 2 kali ni dah merengek2 tak larat, memang mengada-ngada namanye. Nak buek camno kan…dah memang ngade2…hik hik..hik..ketuk kepala sekalik! ;p

Bile saya sharing-sharing dengan mommies yang lain-lain di group Facebook –> Kumpulan Ibu Menyusukan a.k.a KIM, lebih ramai lagik mommies out there yang alahan lagi teruk dari saya. Siap masuk spital 4 kali sebab dehydrated etc etc. Ada yang muntah darah siap. Fuh! Lagi teruk kan…Saya setakat tak lalu makan dan muntah iodin ni, patut bersyukur lah…hehehe…pesanan untuk diri sendiri…

So, kawan-kawan sekelian, doakan lah saya ye. Supaya saya dapat mengharungi era alahan ini dengan jayanya!

p/s : Saya cemburu dengan kawan-kawan yang x kena alahan…boleh camtu???  Hehehe….

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
DAPATKAN UPDATE TERKINI SETIAP HARI!
"Subscribe" dan dapatkan pelbagai info, tips & panduan penting mengenai topik-topik berkaitan natural parenting, WAHM, remedi alami dan pelbagai maklumat menarik khas untuk bacaan anda.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
The following two tabs change content below.
WAHM . Natural Parenting Practitioner . Entrepreneur . Organizing Expert . KHALIFATULLAH .

9 Comments

  1. nur salwa March 4, 2011
  2. amirah March 4, 2011
  3. munna March 4, 2011
  4. MamaYatie March 4, 2011
  5. afne March 4, 2011
  6. farihah March 6, 2011
  7. deena awanis March 6, 2011
  8. ummirayyan March 7, 2011
  9. fadillah March 8, 2011

Leave a Reply

*