Vitamins & Supplements for BF Mommy

Semenjak menjadi seorang emak yang fully breastfeed anak saya, saya amat menjaga pemakanan saya dan sangat menitik beratkan tentang pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat. Ini kerana sebagai breastfeeding mommy kite kene betul-betul tahu tentang peri pentingnya menjaga pemakanan dan pengambilan makanan yang seimbang sangat-sangatlah penting ye….(why am i too formal nie??? ishhh..x best lah!)
Okeh mommies…takyah susah-susah eden nak formal2 sgt dgn anda semua lah…kesimpulannye saya nak habaq mai kat semua tentang ape yg saya  telan untuk memberi susu yang berkualitas untuk baby Danish yang tetomei-tomei tuh. Basically, saya telan almost everything yang saya teringin nak telan…hehehe..nampak macam “melantak”, bukan “makan” ye…Tapi ape yg penting, kite makan ikut sunnah Nabi ye –> “Makan sebelum lapar dan berhenti sebelum kenyang”….

So, untuk menjamin penghasilan susu yang berkualiti, saya telah mangamalkan pengambilan vitamin dalam menu seharian saya. Asalnye saya tengok ramai yang bagi testimoni yang bagus tentang produk ini. Jadi, saya mengambil keputusan untuk membeli set trial pack yg berharga sebanyak RM80 daripada Mommy Lyna.

Setelah sebulan pengambilan Trial Pack (Set B) for breastfeeding mommy, saya memang dapat rasakan perubahan yang KETARA dari segi kecergasan+kesihatan tubuh badan DAN kualiti susu perahan. Memang saya rasa sangat cergas, kurang stress+lebih ceria dan susu pun increased! Wowww..tak sangka ye efek gumbira ni sangat membantu ibu-ibu menyusu!

Bile badan sihat, kite rase cergas dan semangat nak buat kije, Bile kite tidak stress, hati pun happy jer. So, bile ade kedua-dua elemen sihat+gumbira, kite akan dapat produce susu yang banyak dari hari-hari yang tak berapa nak sihat dan agak stress..ye dak?

So, anda nampakkah peri pentingnya pengambilan vitamin ni skarang ye…saya tidak bertujuan untuk membuat sebarang comparison brand sesuatu product vitamin dengan yang lain mahupun memberi strong recommendation untuk anda membeli ape jenis vitamin yang sesuai. Saya terus-terang bagitau yang saya ambil SHAKLEE PRODUCTS sebab selepas percubaan mengambil Shaklee selama 1-bulan, saya amatlah berpuas hati dengan kesannye kepada kualiti susu dan kesihatan badan saya snirik. Oleh sebab itu, saya pun join jadi member dan terus membeli FULL SET.

Okeh, untuk SET BREASTFEEDING, anda di recommend untuk ambil:

1) Vita-Lea
2) Vitamin B-Complex
3) Vitamin C
4) Alfalfa Complex (ni best! act as a Milk Booster!)
5) Energizing Soy Protein (ESP) (also act as a Milk Booster!) 


Nie ceq tepek gambaq no..hehe..sukeeee ceq tengok vitamin-vitamin berkhasiat nih! =)

Berminat nak cube? Bleh order dari Pn. Hadhatina. For the time being saya belum sempat nak buat packaging untuk order dari rakan-rakan. So, saya redirect order anda ke Pn. Hadhatina ye… =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
DAPATKAN UPDATE TERKINI SETIAP HARI!
"Subscribe" dan dapatkan pelbagai info, tips & panduan penting mengenai topik-topik berkaitan natural parenting, WAHM, remedi alami dan pelbagai maklumat menarik khas untuk bacaan anda.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
The following two tabs change content below.
WAHM . Natural Parenting Practitioner . Entrepreneur . Organizing Expert . KHALIFATULLAH .

One Response

  1. mommy icha July 1, 2010

Leave a Reply

*

CommentLuv badge