Resepi Tau Foo Fah for Baby….very very very the sedap!

Hari ni nak share lagi dengan mommies semua tentang resepi Danish yang saya cuba last weekend. Dan resepi ni sangat la sodap sebab rase macam Tau Foo Fah. The best part is Danish saaaangat suke makan ye! Siap nganga luas-luas lagi….Nah! Ni die resepi yg sangat mudah tapi berkhasiat untuk anda cuba… =)

Bahan-bahan :

1) Tofu lembut – 1 pek (soy based only ya…)

2) Kurma – 7 biji (yang lembut contohnya Kurma Madu Yusuff Taiyub)

3) Air panas (untuk rendam kurma)

Cara-cara :

Rendamkan kurma yang telah dibuang bijinya di dalam air panas hingga lembut. Selepas 5 minit camtu, masukkan kurma yang direndam tadi bersama dengan airnye ke dalam blender and blend sehingga halus seperti puree. Puree yang saya buat agak cair dan tidak terlalu pekat.

Ambil tofu lembut dan slice perlahan-lahan. Sebab tauhu lembut ni mudah hancur so kena berhati-hati ya…Tuangkan puree kurma ke dalam bekas makanan baby and then letakkan sliced tofu ke dalamnya…Siap pun!

Bile nak bagi makan baby, cedok guna sudu tofu bersama puree kurma tu…memang sedap…ala-ala Tau Foo Fah yang jual kat pasar malam tu. Tapi kite gunakan kurma untuk ganti kuah gula merah tu la…Try la ye… =)!

Credit to mamamiya for this simple & superb recipe! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
DAPATKAN UPDATE TERKINI SETIAP HARI!
"Subscribe" dan dapatkan pelbagai info, tips & panduan penting mengenai topik-topik berkaitan natural parenting, WAHM, remedi alami dan pelbagai maklumat menarik khas untuk bacaan anda.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
The following two tabs change content below.
WAHM . Natural Parenting Practitioner . Entrepreneur . Organizing Expert . KHALIFATULLAH .

8 Comments

  1. e.l.i.s.s.m.i.e April 13, 2010
  2. harlinda halim April 13, 2010
  3. suzura April 13, 2010
  4. harlinda halim April 13, 2010
  5. nai April 13, 2010
  6. harlinda halim April 13, 2010
  7. erma April 19, 2010
  8. harlinda halim April 21, 2010

Leave a Reply

*

CommentLuv badge