"PENGALAMAN BERSALIN" CONTEST 2010 – Promote!

Salam di tengah malam kawan-kawan…entry ini khas untuk menerangkan dengan lebih lanjut tentang contest anjuran blog RichMomDiary.

OK…mungkin 1st time anda baca entry pertandingan ini anda akan berkata, “Eh..ade contest! Menareks nih! Hadiah-hadiah pon not bad…tapi, ade yuran la plak nak kene bayar…RM20 plak tuh! Ish..orang buat contest free..nie kene bayaq le plak…nak mengarang esei lagi satu hal…”

Hehe..mungkin ini antara dialog anda yang saya pandai-pandai rekakan…Sebab jika saya yang jadi blog reader RichMomDiary nie, saya snirik akan berkata-kata sedemikian ropa..ehehe..al-maklum la..bab-bab keluaq duet ni memang ceq allergic!

Jadi pointnya di sini, kalau dah tau orang akan “payah” nak join the contest sebab ade yuran RM20 tu, KENAPA RichMomDiary masih proceed launched the contest??? Haaa…ni la ceq nak explain in details kepada anda yang masih ragu-ragu &was-was nak join the contest. Saya quote di sini perenggan ke-3 entry contest ini :-

“Apa yang paling BEST dan MENARIK tentang contest ini ialah, bukan sahaja hadiahnya yang lumayan, malah anda akan mendapat BONUSsebanyak RM10 bagi setiap penyertaan yang di hantar oleh rakan-rakan anda! Dalam kata lain, daripada RM20 yuran penyertaan yang perlu dibayar, anda akan mendapat sebanyak RM10 daripada setiap entri yang meletakkan nama anda sebagai referrer/perujuk. Contohnya, sekiranya rakan anda mendapat tahu tentang pertandingan ini daripada blog anda lalu menyertainya dan meletakkan nama anda (bersama link) di akhir entry pertandingan, anda akan dibayar sebanyak RM10 bagi setiap penyertaan! Menarik bukan? Jadi ajaklah seramai mungkin rakan-rakan blogger anda untuk menyertai pertandingan ini!”

Mungkin ramai yang tak berapa nak fokus kepada paragraph ini. Jadi di sini, saya highlightkan KENAPA CONTEST INI BERBAYAR dan APA BENEFIT YANG ANDA DAPAT DARI CONTEST BERBAYAR INI.

Pada permulaan, anda HANYA perlu keluarkan duit sebanyak RM20 untuk menyertai contest. Okeh..agak “berkire” la jugak nak bagi duit kat penganjur kan sebab nak join contest yang die snirik anjurkan…mesti anda akan cakap, “Banyak lagi contest lain aku boleh masuk free2 jek!” OR anda berkata begini, “Kalau menang, takpe la jugak. Dapat la balik duet aku. Kalau kalah….” dan etc etc…

Meh sini Pn. Harlinda Halim yg cun melecun nie habaq mai sebab ape ade dikenakan bayaran utk join contest nih. Contest ini berbayar kerana adanya system BONUSAnda sebenarnye tidak akan rugi ape-ape bila anda join contest ini jika anda buat ape yang anda patut buat. 


Ape yg anda patut buat ialah, anda join contest dan bayar RM20. Pastu, MAKE SURE rakan-rakan blogger anda yang setia join contest ini dan letakkan NAMA ANDA sebagai REFERRER di akhir entry penyertaan. Bile penganjur menerima submission entry dari rakan anda yg meletakkan nama anda sbg referrer tadi, penganjur akan  start mengira BONUS anda. Untuk satu entry, anda akan dapat BONUS sebanyak RM10. Haa..kat situ je dah cover RM10 dari yuran penyertaan tadi. Kalau dua rakan anda yg join contest ni dari blog anda, dah cover pun RM20 tadi kan! Anda hanya memerlukan DUA org sahaja utk cover balik modal. 

Okeh..finish bab cover modal. Kite masuk pulak bab tambah duit. Saya bab2 generate passive income ni memang suke! Sape yang tak nak duit masuk tanpa berbuat ape2 yg susah kan? Semua nak “duet senang” ye dak…So, sebenarnye melalui contest ni, saya tolong anda untuk buat “duet senang” tu. Bagaimana tu yeh? Camnie…tadi anda dah nampak kan bagaimana nak cover modal balik kan? Skang, meh kite buat “duet senang” dengan mem”promote”kan contest ni thru’ blog anda dan make sure ramai yang join dgn meletakkan nama anda sebagai referrer. Lagi ramai yg join, lagi banyak BONUS anda dapat!

As for instance, kalau ade 8 orang lagi yang join contest ni melalui blog anda, anda akan dapat –> RM10 x 8 = RM80! Hah! Tadi dah cover modal RM20, plus lagi RM80, anda dah generate RM100 “duet senang” dgn hanya mempromosikan contest ini dan ajak rakan-rakan blogger yg lain join melalui blog anda. So, camne? Tak menarik lagi?

In addition to that, antara tujuan utama saya anjurkana contest ni ialah untuk mengumpulkan cerita-cerita dan pengalaman-pengalaman menarik ibu-ibu semasa melahirkan bayi. Dan saya akan compilekan dan cuba untuk menerbitkan buku ni dalam bentuk hard copy. So, esei dan gambar anda akan dimasukkan di dalam buku tersebut untuk dikongsikan dgn semua ibu-ibu dan bakal ibu yang lain kelak.

Hmmm…so, camne? Ada berani? Kalau anda “BERANI” nak buat “duet senang”, hantarkan lah entry anda hari ini juga!


*If you want to be different, don’t follow the crowd. Think out of the box!*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
DAPATKAN UPDATE TERKINI SETIAP HARI!
"Subscribe" dan dapatkan pelbagai info, tips & panduan penting mengenai topik-topik berkaitan natural parenting, WAHM, remedi alami dan pelbagai maklumat menarik khas untuk bacaan anda.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
The following two tabs change content below.
WAHM . Natural Parenting Practitioner . Entrepreneur . Organizing Expert . KHALIFATULLAH .

Leave a Reply

*

CommentLuv badge