My Sewing Nook – Part 1

image

Hmmm…saya tak tahu nak cakap macam mana…tapi setiap kali saya masuk ke bilik ini, saya rasa TERLALU HAPPY! Ni betul-betul happy punya..bukan sikit-sikit.. 😀

Actually this room still berpenghuni. Dulu my sis stay with me. Tapi lepas kawen, dia move out. So sekarang my younger brother lak yang tinggal dengan saya and he use this room. Memandangkan hanya bilik ini sahaja yang seswai untuk saya buat sewing area, makanya adik saya terpaksa redha lah…sebab kena share tempat dengan sewing area kakak dia yang sawan menjahit nih..nasib badannnn…hihi… Tunggu lah sikit masa lagi, bila kami beli rumah baru, saya dah inform siap-siap kat hubby yang saya nak 1 bilik khas untuk dijadikan my own sewing room. Strictly for me to do all my sewing works. Nobody can kacau save for certain people lah… 😉

So far, saya ade 2 mesin jahit industri. Satu mesin jahit lurus & the other one mesin jahit tepi. Pastu saya gatai tangan pi cilok mesin jahit vintage mak saya punya di kampung. Sebab dah tak digunakan dan hampir mak saya jual kat orang yang kutip besi buruk! Huh! Seb baik mak saya tak meneruskan niatnye itew. Saya hangkut la mesin vintage tersebut ke KL untuk dibaiki. Alhamdulillah..all the missing parts already been replaced and it can be used like normal again. Dan hasil jahitannya sangat superb okay!

image So, nanti saya akan cerita in details yea about this special sewing machine..saya sangat suka! Saya tak mahu modify this machine and keep it as it is. Sangat seronok mengayuh pedalnya secara berirama gitu… 😉

Okay…inilah dia lagi gambar sudut-sudut therapy jiwa saya di rumah…sangat teruja setiap kali masuk this room. Mood teruja nak menjahit pon berkobar-kobar. Cuma nak melaksanakan projek menjahit tu je kena pandai-pandai curi masa jek…nak kena make sure my soldiers bertenang or sleep soundly baru boleh meroyan! 😉

image

image

Annnddd…..taraaaaa…saya dah ado Mr. Ehem Ehem..nanti saya share yeh! Sila berteka-tekuk ye kalians! 😀

image

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
DAPATKAN UPDATE TERKINI SETIAP HARI!
"Subscribe" dan dapatkan pelbagai info, tips & panduan penting mengenai topik-topik berkaitan natural parenting, WAHM, remedi alami dan pelbagai maklumat menarik khas untuk bacaan anda.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
The following two tabs change content below.
WAHM . Natural Parenting Practitioner . Entrepreneur . Organizing Expert . KHALIFATULLAH .

2 Comments

  1. F a i z a h ' s September 15, 2012
  2. ietams April 13, 2016

Leave a Reply

*

CommentLuv badge