Mari Meng”Update” Blog! ;)

Uish…malas mak enon betoi lah makcik lyn nih…dah brp lama tak hapdet blog cun ni…hari-hari semangat nak update sebenarnye..tapi tak kesampaian…bz sangat sampai tak sempat nak jenguk pun… 😉

So, ini entry untuk bulan ini…hopefully akan ada masa dan semangat jitu untuk terus-terusan menghapdet blog seperti suatu ketika dulu lah…saya bukan x mau update..tetapi kekangan masa sejak ber”anak” dua & sejak memegang title WAHM membuatkan saya LEBIH sibuk berbanding semasa saya seorang FTWM. Seriyes….kesibukkan berganda-ganda…jadinye kepenatan pon berganda-ganda! 🙁

Kalau nak di sharekan di sini memang tak cukup 1 entry. Terrrrlalu banyak yang nak dikongsikan tentang kisah hidup saya sebagai WAHM..even tak sampai 5 bulan saya jadi WAHM…sebab terlau banyak cerita dalam kepala yang nak saya kongsi dgn kawan-kawan di luar sana.

Tapi, yang PASTINYA saya SANGAT-SANGAT SERONOK with my new life saya sekarang! For those yang tak pernah follow my life story before this, let me tell u guys..this is my 2nd time becoming a WAHM. Before this pernah resign from my job & jadi WAHM gaks. Tapi tak sampai 3 months i had to get back to work (new employer lah) because my mom tak setuju. So, saya korbankan perasaan & kehendak diri demi ibu terchenta…

Saya coba buat kerja seperti biasa. Menghadap agreement, memo, akta-akta, herdikan boss etc etc… But i juz can’t do it anymore…ada waktunye saya call hubby 0r my mom kat dalam pantry..melalak-lalak menanges sebab tension dengan kerja. Nak kata kerja tu susah sangat-sangat tak jugak… Tapi sebab I DON’T LIKE IT! So, segala benda rasa benci. Terukkan? Hihihi…tak taw apa yang problem sangat dengan my job. Colleagues okay, environment best & gaji not bad. But still i can’t live with it! So after a year of joining them, i’ve decided to quit! Again!

So, 3 months before deliver my 2nd baby, i tendered my resignation. Sangat lega kowt dapat resign. Dah la i was the one & only Legal Advisor kat situ. All of sudden tender resignation plak. Tapi, bukan masalah besar for them pun. Ramai jek orang nak join that company. Company hebat… 🙂

So, di sini lah saya sekarang. Duduk menaip di atas karpet shaggy lembut empuk sambil bersila dan memakai t-shirt kuning berseluar coklat (perlu la mention semua tu kan??? ;p)…hehehe… Bukan ape, saje nak btaw betapa  saya sangat gumbira with my current life… Buat bisnes sambil jaga anak-anak… Eyh! No, no, no! Jaga anak sambil buat bisnessss… Apa-apa pun my kids COME FIRST! 🙂

Happy..happy..happy… Thank you ALLAH swt for your blessing! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
DAPATKAN UPDATE TERKINI SETIAP HARI!
"Subscribe" dan dapatkan pelbagai info, tips & panduan penting mengenai topik-topik berkaitan natural parenting, WAHM, remedi alami dan pelbagai maklumat menarik khas untuk bacaan anda.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
The following two tabs change content below.
WAHM . Natural Parenting Practitioner . Entrepreneur . Organizing Expert . KHALIFATULLAH .

2 Comments

  1. herny April 17, 2012

Leave a Reply

*

CommentLuv badge