Luahan Hati Saya…..

As-Salam my frens..

Sihat semua? Saya kat sini masih di dalam keadaan yang tak sihat. Alahan datang dan pergi sesuka hati. Busankah saya? Busan gaks kadang-kadang. Nak buat tu nak buat ni semua tak dapat. Mana taknye… badan tak berdaya nak buat kerja macam biase. Balik kije terus collapse. Baring dan tidur saje. Perasaan nak muntah tu memang tak boleh nak elak. Hari-hari kena berhadapan dengan keadaan yangΒ  tak selesa dan tak larat. Tapi nak buat camne. Saya harus tabah dan kuat. Kena harungi juge alahan ni hingga ke akhirnya. Yang mampu saya lakukan ialah berdoa supaya dikurniakan ALLAH SWT kesihatan dan kekuatan dan juga semoga alahan ni berakhir dengan segera. Mak tak larat nak telan air liur snirik yang rasa sangat payau dan pelikk! *sigh*

Disebabkan tak tahan dengan alahan yang saya alami, maka, macam biase saya akan buat research di internet…saya google macam-macam keywords –> “tips mengurangkan alahan”, “petua kurangkan loya mengandung”, “tips hilangkan loya hamil”, “how to lessen morning sickness” etc etc etc. Banyak jugak pendapat dan tips yang saya minta dari mommies yang banyak pengalaman. And, saya cuba buat mana yang termampu. But, too bad. Hampir kesemuanya seolah-olah tak menjadik. So, ape yang saya buat skang ni, hanyalah bersabar. Doa banyak-banyak supaya ALLAH SWT bagi kekuatan untuk saya hadapi cabaran hamil ni.

Serious saya rasa nak bercuti dan balik kampung. Nak duduk kat kampung dengan mak. Saya nak makan masakan mak dan dok rehat kat umah tempat saya dibesarkan. Tak tau nape. Tapi saya betul-betul rasa nak balik kampung! Nak cuti sekurang-kurangnya seminggu pastu nak makan semua yang mak masak. Tapi tak taw la boss bagi ke tak… Haih…

Cukuplah bebelan saya…saya dalam mode sensitif dan emo skang nie… Sebab badan dan tekak saya menderita. Saya tak boleh fokus dengan kije macam biase. So, untuk hilangkan ketidakselesaan nie, saya nak luahkan dan share dengan kalian semua. Sorry if this entry annoys all of u…

Doakan saya ye kawan-kawan……

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
DAPATKAN UPDATE TERKINI SETIAP HARI!
"Subscribe" dan dapatkan pelbagai info, tips & panduan penting mengenai topik-topik berkaitan natural parenting, WAHM, remedi alami dan pelbagai maklumat menarik khas untuk bacaan anda.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
The following two tabs change content below.
WAHM . Natural Parenting Practitioner . Entrepreneur . Organizing Expert . KHALIFATULLAH .

30 Comments

  1. nurull_101 March 15, 2011
    • Harlinda Halim March 15, 2011
  2. fiza March 15, 2011
    • Harlinda Halim March 15, 2011
  3. MamaYatie March 15, 2011
    • Harlinda Halim March 15, 2011
      • mala_paola March 17, 2011
        • Harlinda Halim March 17, 2011
  4. Mommy Aqil March 15, 2011
    • Harlinda Halim March 15, 2011
  5. mamajong March 15, 2011
    • Harlinda Halim March 15, 2011
  6. munna March 15, 2011
    • Harlinda Halim March 16, 2011
  7. Fify March 15, 2011
    • Harlinda Halim March 16, 2011
  8. mama Erfan March 15, 2011
    • Harlinda Halim March 16, 2011
  9. Azeima March 15, 2011
    • Harlinda Halim March 16, 2011
  10. nai March 15, 2011
    • Harlinda Halim March 16, 2011
  11. Najibah March 18, 2011
  12. Lina March 21, 2011
    • Harlinda Halim March 22, 2011
      • Lina March 23, 2011
  13. d_frogprincess May 29, 2012
    • Lynn June 12, 2012
  14. mira May 30, 2012
    • Lynn June 12, 2012

Leave a Reply

*

CommentLuv badge