DEMAM……


Salam kawan-kawan…

Semalam (Selasa) & hari ni (Rabu), saya demam dan MC…masa ade kat opis pg Selasa,saya tetibe rase satu badan sejuk semacam. Menggigil-gigil tahan sejuk…bile tanye opismate, sume ckp ok jer, x sejuk pon…


Bile dah tengahari, kepala lak sakit gile. Mata rase mcm nak tersembul kuar…sy cube lelapkan mate kat cubicle…tp x mau..tekak sakit..nak telan air liur pon perit…last2 decide gi clinic gak…tgh2 panas terik tu saya keluar dgn blazer bagai..but still rase sejuk!

Saya jumpa dgn Dr. Tan. Dan mcm biase la die check sana sini and confirmkan saya demam. She said, temperature bdn sgt panas. Tp saya rase sejuk gilerrrr…….so, die prescribed some medicines and wrote me 1 1/2 leaves. Saya tepon hubby suh dtg cepat amik saya coz saya dah betul2 tak larat! Rase mcm nak collapse.


Balik je opis, saya sign sume surat, notis & agreement yg mane nampak. Saya pesan kat assistant saya tolong tengok-tengokkan mane2 agreement yg urgent tu, mtk tolong die buat la ape2 yg patut. Saya kemas2 barang sume and tak lupe untuk amik susu 2 botol (8.5oz) yg saya dah pump kul 10.00 am and letak dlm cooler bag.  


Settle sume, sy pesan kat colleagues sume yg sy nak balik and i got MC. Sume tanye, “Nape ko demam tetibe ni? Pregnant lg ke???” “Hishhhh diorang ni..asal aku demam je kate aku pregnant…” saya menjawab kat dalam hati….Saya juz jawab, “Tak la…saya ni berjangkit dengan hubby…Last week die demam camni gaks…” Diorang dok usik lagi…Ah! Malas la nak layan…kalau preggy lg pon ape salahnye kan??? I love being pregnant what…hehehe..tp for the time being kalau bleh, x mau la…bcoz saya nak fokus kat Danish dulu…die baru je nak masuk 7 bulan lagi pun…


Sampai je umah mmg collapse. Cabut tudung je…terus lompat atas katil! Kepala mcm nak pecah. Sakit gilerrr doolll..Mcm nak nangis pon ade. Saya force mata untuk tidur. Alhamdulillah..tertidur gak…Bile bangkit, sakit kepala x hilang lagi. Terus mandi & solat. Sambung tidur balik….
… …

… …

… …

… …


… …


Dan saya terbangun kul 7! Tibe2 kpala rase ringan…cepat2 solat Asar and kemas pape yg patut sementara bdn rase ok…dah setel, tggu hubby balik and amik Danish…

So, hari ni titon saje la kije saya. Sgt x sehat rasenye. Mtk tolong hubby wat kije rumah pape yg patut. Makanan pon beli je la..x larat den nak bertanak menggulai…

Dan yg paling x besh nye malam ni hubby dah bertolak gi Jitra, Kedah coz hubby conduct training program untuk student Kolej Komuniti. Sangat TAK BEST ye! Nak itut hubby…tp kedaan x mengizinkan…what to do… =(

Demam dah kureng, tapi kepala still rase fenin fenin dan badan rase sakit sana sini. Tekak makin perit. rase cam nak sambung je MC esok. Tapi bile memikirkan kije berlambak-lambak kat opis….terpaksa la daku redah gak LRT esok! Huuwwwaaaa…..hubby I MISS YOUUUUUU!!!!

p/s: Ni la namenye manusia. Bile ade depan mata rase mcm nak geget-geget je. Bila dah x de depan mate, baru la tau cane rase betapa x beshnye suamiku tiada di sisi menemani diriku kemana saje daku pergi….*tgh sedih nie taw…*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
DAPATKAN UPDATE TERKINI SETIAP HARI!
"Subscribe" dan dapatkan pelbagai info, tips & panduan penting mengenai topik-topik berkaitan natural parenting, WAHM, remedi alami dan pelbagai maklumat menarik khas untuk bacaan anda.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
The following two tabs change content below.
WAHM . Natural Parenting Practitioner . Entrepreneur . Organizing Expert . KHALIFATULLAH .

9 Comments

  1. hadhatina halim December 17, 2009
  2. harlinda halim December 17, 2009
  3. kak chah December 17, 2009
  4. harlinda halim December 17, 2009
  5. IbuHakimHaikal December 17, 2009
  6. harlinda halim December 17, 2009
  7. Anonymous December 17, 2009
  8. harlinda halim December 17, 2009
  9. sirna December 17, 2009

Leave a Reply

*