Danish starting solids!

Salam kawan-kawan!

Saya betul2 kesuntukan masa utk meng”update” blog selepas dr Raya Haji minggu lepas. Bz bee sungguh! Okay…topic of the day ~~> My baby Danish has started eating solid food already! Yeay! Mommy die lak yg terlebih heppy…

Alhamdulillah..x de prob sgt nak bg si kecik comeyl ni makan…cume die x brp pandai lagi nak menelan bubur yg sy suapkan…mcm2 expression muka die buat! Kelakar x hengat…terbahak-bahak kami sefamily tengok die buat muke…hehehehe…

Saya menjadikan puri nasi atau bubur nasi kosong sebagai makanan pertama baby saya. Caranye, saya ambil segenggam beras, basuh dan tanak seperti biase. Kemudian saya blend sehingga bubur tu betul2 hancur seperti puree. Lepas dah agak sejuk sket, sy cedok dan bubuh dalam mangkuk kecil dan tuangkan sedikit susu perahan (EBM) ke dalam puri nasi td. Kacau sampai sebati betul2….

Sebelum beri die makanan, sy susukan Danish terlebih dahulu. And then, saya pakaikan Danish dengan bib cutenye and mtk tolong Mak Minnye (adik saya, a.k.a makcik Danish) tolong support Danish semasa die duduk. Dah comel duduknye and dah ready everything, Babah Danish pon bacakan doa makan utk Danish. Dgn lafaz bismillah saya pon suapkan puri nasi td ke mulut Danish….bismillahirrahmanirrahim…..

                                  Kerut-kerut dahi tengok bubur….

“Ape ni mommy…x sedap leeee……”

                                       Owwh…kenapa ku di siksa…..

 Hehehe..mcm besh lak mamam nie…
 

Yeay! Saya berjaya makan! =)

Thanks mommy! I LAP U!!!!


SAYA SUKA SANGAT2 JADI SEORANG IBU!!! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
DAPATKAN UPDATE TERKINI SETIAP HARI!
"Subscribe" dan dapatkan pelbagai info, tips & panduan penting mengenai topik-topik berkaitan natural parenting, WAHM, remedi alami dan pelbagai maklumat menarik khas untuk bacaan anda.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
The following two tabs change content below.
WAHM . Natural Parenting Practitioner . Entrepreneur . Organizing Expert . KHALIFATULLAH .

10 Comments

  1. along December 1, 2009
  2. harlinda halim December 2, 2009
  3. e.l.i.s.s.m.i.e December 2, 2009
  4. harlinda halim December 2, 2009
  5. ~a d h a T i n e~ December 2, 2009
  6. harlinda halim December 2, 2009
  7. NAI December 6, 2009
  8. harlinda halim December 9, 2009
  9. harlinda halim December 9, 2009
  10. khalafis February 21, 2010

Leave a Reply

*

CommentLuv badge