Danish & his Nursery Rhymes

Hye hye sekali lagi for mommies….

Sejak Danish dah pandai berjoget and tergeleng-tergeleng dengar lagu, kami jadi super duper rajin meng”download” lagu-lagu nasyid kanak-kanak untuk santapan telinga dan rohani Si Gedebot tu…hemoi hemoi…bile pasang je nasyid-nasyid kegemaran die, die pun dengan semangatnye dok hayun-hayun badan ke depan ke belakang, geleng-geleng kepala macam paham bebeno la maksud lagu tu ye nak ooii…
Asalnye, babah Danish pasang lagu Wonder Girls (Nobody ke ape tah tajuknye) pagi-pagi kat lappie sebab Danish dok meraung-raung dok panggil saya kat dalam shower. So, untuk menarik perhatian die and suh die stop melalak, babahnye pon pasanagkan la video clip Wonder Girls tu…Saya menyirap je dalam bilik air dengar lagu tu subuh-subuh sapie…ade ke patut bagi anak teruna ku itu dok layan video camtu celik-celik mata. 
So, saya pon sound la babah Danish, “Abang..dari bagi dak kecik tu dengar lagu merepek tu, baik la pasangkan die zikir2 ke, nasyid ke…,” kata saya. So, babahnye dengan muncung Sinyu nye tu, search la nasyid kanak-kanak kat tenet. Hehehe…lani Danish pun dok dengar nasyid je la…Tarbiah rohaniah nih awal-awal… =) Maklum le maknye nie zaman sekolah dulu tekong nasyid tuuu…jgn main2…dari sekolah rendah sampai la kat universiti..ehehehe…eksyen laks! =p
Nah..saya sharekan salah satu daripada Danish punye favourite Nursery Rhymes…Saya pon dok pasang lagu nie je kat PC opis time teringat kat buah hatiku itu…Yang bagusnye pasang lagu nie, bukan je dapat buat die gembira mendengarnye, malah die dapat hafal perkataan-perkataan tu nanti kan…Remember that, music is soothing to baby and also can reduce their stress!  Baby pon tahu stress taw…. =)


Jum mommies! Nyanyi ramai-ramai untuk anak-anak kite! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
DAPATKAN UPDATE TERKINI SETIAP HARI!
"Subscribe" dan dapatkan pelbagai info, tips & panduan penting mengenai topik-topik berkaitan natural parenting, WAHM, remedi alami dan pelbagai maklumat menarik khas untuk bacaan anda.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
The following two tabs change content below.
WAHM . Natural Parenting Practitioner . Entrepreneur . Organizing Expert . KHALIFATULLAH .

2 Comments

  1. ummu April 14, 2010
  2. harlinda halim April 21, 2010

Leave a Reply

*