2nd day at Puteri Resort, Ayer Keroh, Melaka

Kali ni cerita hari ke-2 kami di Ayer Keroh, Melaka. Macam hari sebelumnye kami tidak ada ape-ape plan untuk beraktiviti ke ape. Yelah, hubby ke sini atas urusan kerja dan saya follow je. So, tak boleh la nak ngengada ajak hubby jalan-jalan suka-suki kan…

In the morning, after we had our breakfast, we wasted our time “lepaking” at the hotel lobby, having our good time chit-chatting and snaping our own pictures. If u guys nak taw, kami ni laki bini jarang dapat bercuti-cuti Malaysia. So, bile dapat gi jalan camni once in a while, memang rase bestlah. Dapatlah lari dari rutin harian yang busan kan…

Dah borak-borak laki bini, saya gi layan Danish bermain. Penat wooo layan Tuan Kecik nih!

Di sebelah petang, hubby dapat masa free sket. So, we took that opportunity to go out for a while. We didn’t plan to go anywhere. But since dah passed by Taman Buaya, kami pun menyinggah sekejap. Saje nak bawak Tuan Kecik berjalan-jalan. Sian kat die asik terperap dalam bilik dengan Mak.

Nak masuk Taman Buaya nie tak mahal pon. During weekends, they only charged RM8 for adults and FREE of charge for toddlers under 4 years old.


Sampai-sampai je kami terus bergambar dengan Encik Buaya penyambut tetamu!
Ooiiii…ngerinyeee muka boya nih!

Banyak jenis buaya gak la yang kami gi tengok. Macam2 nama ade. Buaya tembaga la, buaya bongkok la, buaya sungai melaka la dan etc etc…

Danish punya lah excited dok tengok boya..sampai kami nak ajak balik pon tak mau! Adoyai..jangan lekat badi “boya darat” dah leeeee… =p

So, itulah die cerita kami ke Taman Buaya, Ayer Keroh di Melaka. Syok gak sekali-sekala berjalan-jalan-cari-buaya kat Melaka nih! Sekian je laporan untuk hari ke-2 di Malacca… =)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
DAPATKAN UPDATE TERKINI SETIAP HARI!
"Subscribe" dan dapatkan pelbagai info, tips & panduan penting mengenai topik-topik berkaitan natural parenting, WAHM, remedi alami dan pelbagai maklumat menarik khas untuk bacaan anda.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
The following two tabs change content below.
WAHM . Natural Parenting Practitioner . Entrepreneur . Organizing Expert . KHALIFATULLAH .

4 Comments

  1. ♥Leily|Ummi Alya Husna♥ October 12, 2010
  2. harlinda halim October 12, 2010
  3. Mrs. Masykur October 12, 2010
  4. harlinda halim October 13, 2010

Leave a Reply

*